Desarticulats 10 clans que controlaven el tràfic de drogues a la Mina

04/12/2015 – El macrooperatiu de la passada setmana va concloure amb 85 detinguts, 34 dels quals ja són a presó, segons els Mossos.

Els Mossos d’Esquadra asseguren haver desarticulat deu grups criminals formats per diversos clans familiars que es dedicaven a la venda al detall de substàncies estupefaents, principalment al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs i al barri Besòs de Barcelona, després de la macrooperació desenvolupada la passada setmana al barri adrianenc i a 15 municipis de forma simultània.

 

El cos policial ha explicat aquest divendres que, a finals de l’any 2014, van detectar “que havien incrementat els punts de venda de droga en domicilis ‘ocupats’ dels barris del Besòs i la Mina”, amb un conseqüent augment de “la inseguretat i la presència de drogodependents”. Arran d’aquesta informació, van endegar actuacions per ubicar els punts de venda i van intervenir gran quantitat de droga als compradors, el que constatava “l’alt volum de transaccions que es produïen en aquests pisos”.

 

La investigació va permetre descobrir i conèixer l’estructura i el funcionament de deu grups criminals, formats principalment per clans familiars, la funció dels quals era repartir-se el territori en el qual es subministrava cocaïna i heroïna directament als consumidors de Sant Adrià del Besòs i Barcelona. Paral·lelament, la Unitat de Sant Martí acabava d’engegar una investigació, centrada en un altre clan familiar que es dedicava a subministrar substàncies estupefaents al barri Besòs. Ambdós casos tenien molts punts en comú i part dels investigats eren els mateixos i s’estenien a altres poblacions com el Prat de Llobregat, Badalona, Viladecans, Barcelona, Barberà del Vallès i Ripollet.

 

Més de 40 ingressats a presó

 

Les investigacions es van culminar el 23 de novembre amb “un operatiu policial sense precedents, amb més de 1.300 agents, que tenia com a finalitat el desmantellament dels punts de venda de substàncies estupefaents així com la detenció dels integrants dels deu grups criminals que els gestionaven”. En total, es van detenir 85 persones després de 72 entrades i escorcolls a una quinzena de municipis, 34 dels quals han ingressat a presó. A banda, se’ls hi ha d’afegir deu persones més que també han ingressat a presó en el decurs de la investigació. Mossos assegura que entre els detinguts hi ha “els caps dels grups criminals, acusats de tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal”.

 

A més dels detinguts, els Mossos van incautar 5.182 plantes de marihuana, 5 quilos de cocaïna, 52 grams d’heroïna, 36 pastilles d’MDMA, 320 grams d’haixix, 3,5 quilos de marihuana assecada, 10 armes de foc, una defensa elèctrica, 24 vehicles, 75.00 euros en efectiu i una credencial de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure