Desactivat el protocol per alta contaminació a l’entorn de Barcelona

27/04/2018 – Després de superar el límit diari el passat dissabte, Sant Adrià es manté lleugerament per sota del màxim permès de micropartícules.

La Generalitat ha posat fi aquest divendres al protocol per l’episodi d’alta contaminació que s’ha produït des de dissabte passat a Barcelona i 40 localitats del seu entorn, inclós Sant Adrià, degut a l’elevada concentració de micropartícules en suspensió en l’aire, que ha arribat a superar el límit permès en diferents punts de la conurbació barcelonina.

 

A Sant Adrià, el promig diari de pols en suspensió es va sobrepassar el 21 d’abril, com va ocórrer el mateix dia a altres set estacions de control de l’aire de Barcelona i la seva rodalia. El llindar per dia per evitar possibles afectacions a la salut s’estableix en 50 micrograms per metre cúbic i, en aquella jornada, a la ciutat es va assolir una mitjana de 66 micrograms; a altres punts de l’àrea metropolitana i la segona corona barcelonina, va fluctuar entre 52 y 70 micrograms.

 

Des de llavors, Sant Adrià s’ha mantigut de mitjana per sota del límit que la Unió Europea, dicta, tot i que s’ha mantingut per sobre de la mitjana de 2017. Des de diumenge, els registres s’han situat al voltant dels 40 micrograms per metre cúbic.

 

La Generalitat ha desactivat les mesures de control donat que ahir només es va incomplir el llindar a una estació de Barcelona (a Gràcia-Sant Gervasi) i perquè es preveu que la qualitat de l’aire millori per possibles precipitacions durant el cap de setmana i el desplaçament de la intrusió de pols sahariana que ha penetrat a Catalunya en els darrers dies.

 

L’episodi no ha suposat restriccions de trànsit a l’àrea metropolitana, tot i que la Generalitat sí ha recomenat restringir els desplaçaments en vehicles privats. També ha aconsellat evitar caminar per zones amb molta circulació de cotxes.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure