Callau cedeix Urbanisme a Ruth Soto i el jove Hugo Ferrer s’estrena amb Cultura

8/7/2013. L’Ajuntament manté 9 regidors a dedicació exclusiva, un fet criticat per CiU però què el govern defensa per estalviar-se, en total, uns 17.000 euros.

L’Ajuntament de Sant Adrià va aprovar divendres el nou cartipàs municipal que ha de regir el funcionament de l’Ajuntament en el dos propers anys, com a mínim fins a les properes eleccions municipals, al 2015. Comandat pel nou alcalde, Joan Callau (PSC), una de les novetats en el govern municipal és el fet que el nou Batlle hagi cedit la regidoria d’Urbanisme a la fins ara responsable de Cultura, Ruth Soto (PSC). De retruc, el buit deixat per Soto -una de les edils més fidels a Callau- a Cultura el passa a ocupar el recent nomenat regidor socialista, el jove Hugo Ferrer, que també manarà a Joventut.

Pel que fa a l’organització del consistori, aquest es divideix en quatre àrees a banda de l’alcaldia, que ocupa Callau i que s’encarregarà de coordinar totes les àrees amb un sou brut de 50.000 euros anuals, 5.000 menys del que cobrava el seu antecessor en l’alcaldia, Sito Canga. Isabel Marcuello (PSC), que seguirà ocupant la primera tinença d’alcaldia, comandarà l’àrea de Ciutadania, mentre que José Luis Martínez (PSC) ocupa ara la darrera tinença d’alcaldia i controlarà l’àrea de Territori. Per la seva banda, Pedro Rivero (PSC) controlarà l’àrea de Governació, Educació Hisenda i Promoció Econòmica, així com també assumirà ara el control de la Policia i de Seguretat, tasques que en els darrers anys havia controlat personalment l’antic alcalde Canga. L’última però no per això menys important área será la de Serveis a la Persona, el govern de la qual recaurà sobre Juan Carlos Ramos (PSC). Tot i aquests moviments en el comandament d’aquestes àrees, la resta de regidors mantenen les carteres que tenien -Loli Ocaña (PSC) Serveis Socials, Gregorio Belmonte (ICV-EUiA) Educació, Gregorio Camacho (ICV-EUiA), Salut i Medi Ambient, etc.-, amb l’única novetat de Fina López (PSC), que ara durà Civisme i Consum.

Pel que fa a les altres tinences d’alcaldia, Pedro Rivero ocuparà la segona, Filo Cañete (PSC) la tercera, Irene Aldabert (ICV-EUiA) la quarta, Ruth Soto (PSC) la cinquena i Fina López (PSC) la sisena. En el cas dels càrrecs de confiança, el govern seguirà comptant amb un, així com també amb un ‘quart’ d’aquest, el que recau des de fa uns anys sobre l’antiga però jove regidora Evelyn Segura (PSC). En el cas de les regidories de barri, aquestes no canvien, llevat de la de Montsolís, que ara recaurà sobre López (PSC).

L’alcalde Callau defensa que aquest nou cartipàs és l’adient per «afrontar els reptes i la feina d’aquests propers anys», tot i que grups municipals com el de CiU en van criticar alguns aspectes, fins al punt que van votar en contra. Sobre tot, com va dir la portaveu nacionalista, Mireia Hernández, pel fet que «els municipis de Barcelona del tram de 35 mil habitants tinguin com a molt 4 regidors de govern a dedicació exclusiva, i Sant Adrià en té 9». «El nou cartipàs respon més a afinitats entre regidors, que a una organització seriosa i un millor servei per als adrianencs», va apuntar Hernández. Callau, però, ha respost que en el tema de les retribucions d’aquests regidors «s’ha reduït la partida en 12.000 euros i edils com Hugo Ferrer no superaran el 19.000 tot i la seva dedicació a jornada complerta».

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure