Balanç del 2013 i nous reptes municipals

03/02/2014 – Parlem amb l'alcalde Joan Callau sobre les coses bones i dolentes del 2013 i els reptes a afrontar aquest 2014.

La cara positiva del 2013

 

– LA ELA EXISTE:

L’èxit i implicació de la ciutadania en la campanya ‘La ELA existe’, per recaptar recursos amb l’objectiu d’investigar aquesta enfermetat neurodegenerativa. Una demostració de la solidaritat de la societat adrianenca.

 

– LA REDUCCIÓ DEL DEUTE MUNICIPAL

Sant Adrià va començar el 2013 sent el segon  municipi, de més de 20.000 habitants, menys endeutat de Catalunya i va acabar l’any sent un dels menys endeutats de l’Estat . Al llarg del 2013 s’ha aconseguit la reducció del deute viu de l’Ajuntament que ha permés aquest 2014 reforçar les partides d’educació, ocupació i serveis socials.

 

– EL CAMPU DIAGONAL BESÒS

Les obres del Campus Diagonal Besòs van arrencar a meitat de 2012 i, malgrat la crisi, continuen segons la planificació prevista. A dia d’avui s’aixequen tres edificis que haurien de finalitzar-se aquest mateix 2014.

 

– SUPORT SOCIAL I PROMOCIÓ ECONÒMICA

Les polítiques de suport social i promoció econòmica que han permès ajudar els col·lectius amb menys recursos i crear llocs de treball a través dels plans d’ocupació.

 

La cara negativa del 2013

 

– LA CRISI NO CESSA:

La crisi i les seves conseqüències en la població adrianenca: l’atur, l’empobriment de les famílies, els desnonaments.

 

– DEUTE D’ALTRES ADMINISTRACIONS

El deute de les administracions superiors amb l’Ajuntament han fet encara més difícil el manteniment i la prestació dels serveis als ciutadans i ciutadanes.

 

Reptes 2014

 

1. DINAMITZACIÓ ECONÒMICA:

Essencial per a la creació d’ocupació de Sant Adrià i per impulsar l’economia local. El govern municipal es marca aquest objectiu que vol complir sobre tres pilars i indrets concrets: el Port Fòrum,  l’espai de platges i els polígons industrials.

 

2. MÉS CIVISME:

Un altre dels objectius, habitual entre moltes administracions, resideix en aconseguir una ciutat més cívica, amb menys sorolls i més neta, a través d’un seguit d’actuacions com l’elaboració de noves ordenances o campanyes de difusió d’hàbits i comportaments cívics, entre d’altres.

 

3. EL FRONT LITORAL I LES TRES XEMENEIES:

Des que es va iniciar el desmantellament, a finals de 2012, el futur de les Tres Xemeneies ha estat un dels debats de ciutat més destacats. No només de la tèrmica, sinó de tot el front litoral en general, que cada cop interessa més inversors. Trobar la millor proposta i solució a aquestes qüestions, una prioritat.

 

4. L’EDIFICI DEL CARRER VENUS:

Desencallar amb les altres administracions responsables la problemàtica de l’edifici del carrer Venus, del barri de la Mina, decidir el futur del bloc afectat i donar una solució a les famílies que hi viuen. Una necessitat.

 

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure