Aturat entre dubtes i incertesa un conveni amb la FAGIC per la convivència a La Mina

03/06/2016 – L’acord, de 40.000 euros i que desperta dubtes entre alguns sectors de la ciutat, no va ser tancat correctament i es troba en ‘stand by’.

A finals d’abril, l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, tancava un acord de col·laboració amb la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC, a través del seu president, Simón Montero Jodorovich, per fomentar el civisme i la convivència a La Mina. L’objectiu d’aquest acord per al barri adrianenc era “incentivar el civisme i el respecte als espais públics compartits” a través “d’interlocutors vàlids entre administració i la comunitat gitana”. El període d’aplicació comprenia des del mes de març al mes de desembre d’enguany i suposava una dotació econòmica de 40.000 euros. Comprenia, perquè, a dia d’avui, roman en ‘stand by’.

 

La firma de l’acord va despertar dubtes entre diferents sectors de la població, fins i tot entre alguns grups polítics, als quals els hi va ser presentada la iniciativa. També al si associatiu de La Mina, on ja hi ha entitats que treballen a nivell social per la convivència des de fa anys i on no s’hauria entès el sentit d’atorgar aquest encàrrec a la FAGIC per valor de 40.000 euros. Uns dubtes que es van veure literalment impresos a la revista municipal Viure, on el paràgraf que parlava de l’acord amb la FAGIC va ser tapat amb taca negra.

 

Segons sembla, l’acord no ha estat administrativament i jurídica correcte i s’ha aturat per poder revisar la fórmula, que podria passar de conveni a contracte de prestació de serveis. Arran d’aquest error, la notícia va haver de ser tapada a la revista municipal, ja que el conveni quedava –i queda- enlaire, asseguren des del consistori. Algunes fonts admeten que l’anunci va ser llançat de forma precoç i sense tenir tots els serrells lligats.

 

L’alcalde Joan Callau explica que el conveni inicial no era administrativament correcte, tot i no detallar quins han estat els errors concrets, i apunta que els serveis municipals estan revisant a dia d’avui les fórmules que podrien fer possible el projecte. Sobre si un acord d’aquesta envergadura, de 40.000 euros, ha de passar per Ple o obrir-se a concurs públic, Callau afirma que s’està estudiant.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,573SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure