Registrat al Diari de Badalona

Nova Rambleta per a 2019 amb canvis a la zona d’aparcament

Jordi Ribalygue - 30/10/2017
Foto: Jordi Ribalaygue

El passeig de la Rambleta canviarà d’aspecte en els propers anys, previsiblement a partir de 2019, si es compleixen els terminis als quals l’Ajuntament aspira. El govern municipal ha presentat als veïns l’avantprojecte per a remodelar el passeig, en el tram comprès entre la Gran Via i el carrer Miguel Servet. Dins del pla, es preveu recomposar les places d’aparcament; en especial, es vol acabar amb la zona ocupada ara per vehicles dins de la franja de terra, que es contempla transformar amb zones verdes i d’esbarjo.
 
“Volem crear àrees d’aparcament adequades, perquè el que hi ha ara és una àrea d’aparcament que cal ordenar”, justifica la regidora d’Urbanisme, Ruth Soto. Els estacionaments actuals a l’interior del passeig no es recuperaran enlloc de la futura Rambleta. La regidora expressa que disposen de “tres alternatives” que consistirien en incrementar el lloc per aparcar en carrers propers.
 
Un cop rehabilitada, la Rambleta disposarà de 85 places per a vehicles, diu Soto. La intenció passa per dissenyar zones per a vehicles en sistema de semi-bateria en punts del nou espai central del passeig, que es modificarà per complet.
 
Les arrels de les palmeres han aixecat i fet malbé el paviment del tram central, així que es pensa traslladar alguns dels arbres a altres punts de la ciutat i reaprofitar-ne una part en la nova Rambleta. També es projecta renovar el mobiliari urbà, insta·lar bancs al mirador sobre el parc fluvial, ampliar voreres, segregar el carril bici per ubicar-ho a peu de calçada i establir passos de zebra elevats per tal de reduir la velocitat dels vehicles i facilitar el creuament als vianants cap a la zona ajardinada que s’habilitaria a la banda que dona al Besòs i que es traça com “una continuïtat amb el Parc de la Ribera”, diu Soto.
 
La regidora afirma que “l’ideal seria que les obres comencessin al setembre de 2018”, un cop acabada la Festa Major, i els treballs podrien allargar-se uns “vuit mesos”. De complir-se el pronòstic de l’Ajuntament, el nou passeig estaria enllestit cap a mitjans de 2019, coincidint amb el final de l’actual mandat a l’Ajuntament i les eleccions municipals.
 
La reforma es valora en més de 1,5 milions d’euros, que es finançaran amb fons que l’Àrea Metropolitana de Barcelona transfereix als municipis. Serà la pròpia AMB qui adjudicarà la construcció, després que les línies mestres de la remodelació hagin estat supervisades amb l’Ajuntament. Soto explica que les obres no poden començar abans perquè la institució metropolitana ha de definir i aprovar el projecte definitiu, cosa per la qual necessita “uns nou mesos de tramitació”. 

Comentaris
Molt bé! Ara els vianants hem d'anar pel carril bici els dies que ha plogut (i és ple de fang l'àrea de sorra).
+1
-73
-1
Afegeixo al meu comentari anterior, que això és imprescindible en el tram on no arriba la Rambleta. És a dir, al tram de sota la Gran Via, sinó et vols embrutar les sabates, te la jugues amb els cotxes i les bicis. Acostumo a criticar a l'Ajuntament (és lògic que, si dedico temps a escriure, és per millorar quelcom incorrecte), però aquesta vegada encerten esmerçant-hi recursos.
+1
-34
-1

Pàgines

Afegeix el teu comentari