Registrat al Diari de Badalona

La Generalitat, obligada a pagar per l’escola bressol de Sant Adrià

Jordi Ribalaygue - 25/01/2018
Foto d'arxiu / Ajuntament

Sant Adrià és un dels 36 municipis als qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha reconegut el dret de què la Generalitat els pagui les subvencions que va deixar de transferir per escoles bresol entre els cursos 2012-2013 i 2014-2015. Amb la recent sentència dictada per la demanda col·lectiva a la qual l’Ajuntament s’hi va afegir, el govern municipal apunta a què té dret a ingressar de l’executiu català uns 295.100 euros per finançar les places ocupades de l’escola bressol municipal J. M. Céspedes, amb més de 70 nens matriculats els darrers anys. En tot cas, la Generalitat té opció a recórrer i demorar el pagament d’uns 17 milions d’euros que ha d’abonar a diferents localitats a partir de les resolucions encadenades en les darreres setmanes.
 
L’Ajuntament de Sant Adrià explica que des de 2012 no ha rebut cap aportació de la Generalitat pel centre de 0 a 3 anys. Fins a 2010, el Govern traspassava 1.800 euros per cada alumne, però es va reduir a 1.300 euros durant la presidència d’Artur Mas, quan els ajuts es van acabar eliminant. Com altres poblacions, Sant Adrià ha percebut 850 euros per plaça de mans de la Diputació de Barcelona, lluny de l’import que la Generalitat abonava.
 
El Departament d’Ensenyament ha seguit sense costejar places públiques de parvulari els darrers cursos fins a l’actualitat. Queda per veure si Sant Adrià i la resta de municipis adherits a la denúncia col·lectiva reclamen les subvencions no sufragades per la Generalitat des de 2015 fins a l’actualitat.
 
De mantenir-se una inversió de 1.300 euros per alumne, l’Ajuntament hauria d’ingressar 92.300 euros pels 71 menors que van a l’escola bressol aquest curs. El deute global del Govern amb Sant Adrià s’ha reduït a un 10% respecte a l’inici del mandat, diu l’àrea d’Hisenda del Consistori: ha passat d’una mica més de 4 milions a 400.000 euros.

Afegeix el teu comentari