Registrat al Diari de Badalona

Entitats i escoles de Sant Adrià participen en un concurs de robòtica al Campus de la UPC

Redacció - 05/02/2018
Equip premiat de l'Escola Catalunya / UPC

Aquest dissabte, l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), al nou Campus Diagonal-Besòs, ha acollit un dels tornejos classificatoris de la FIRST LEGO League. Un total de 120 nois i noies d’entre 10 i 16 anys han participat durant tot el matí en el ‘joc del robot’ i han presentat els seus projectes científics relacionats amb el repte d’aquesta edició: el cicle humà de l’aigua.  
 
Ha estat un dels 13 tornejos classificatoris FIRST LEGO League que se celebren a Catalunya i ha comptat amb  la participació de joves d’escoles i instituts de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, i Montcada i Reixach, així com de casals, entitats i biblioteques vinculades al barri, com ara el casal del Barri de La Pau, la biblioteca Bon Pastor o l’Ateneu del Clot.
 
Distribuïts en 12 equips, els joves que han participat en el torneig han tingut l’oportunitat d’acostar-se a la ciència i la tecnologia d’una manera divertida. Alguns ho han fet a través del Pla Social que la Fundació Scientia, entitat promotora de FIRST LEGO League a Espanya, ha posat en marxa aquest any. El pla té com a objectiu potenciar el talent de nois i noies que provenen d’entorns més desafavorits per tal que el foment de la ciència i la tecnologia arribi a tots els centres educatius, sigui quina sigui la seva situació. Així, aquests equips han estat becats per la Fundació i, a més, han comptat amb el seguiment de professorat de l’EEBE.
 
L'acte de dissabte va comptar amb proves que els equips i els seus dissenys havien de superar en un temps concret i un torn d'exhibició, abans del lliurament de medalles. L'equip Els Experts Hydrodynamics de l'Escola Catalunya de Sant Adrià ha rebut un d'aquests guardons: el Premi Aigües de Barcelona al Projecte Científic.
 
A més de l'Escola Catalunya, han participat la Plataforma d'Educació Social La Mina - Salesians Sant Jordi i l'Institut-Escola Sant Adrià, de la Mina.

Afegeix el teu comentari