Registrat al Diari de Badalona

Suspesa la Festa Major de Sant Adrià

Redacció - 16/07/2020

 
L’Equip de Govern municipal ha aprovat  en la Junta de Govern suspendre la Festa Major d’enguany. Donat que l’esdeveniment estava programat per al mes de setembre (del 4 al 8), la decisió s’havia ajornat durant l’estat d’alarma per tal de valorar si l’evolució de la pandèmia provocada per la COVID-19 permetia mantenir la celebració. Finalment, el Govern municipal ha decidit anul·lar els actes de la Festa Major 2020, tenint en compte el context actual d’incertesa pel que fa a l’evolució del virus, els rebrots que estan sorgint en diferents indrets del territori, els advertiments sobre una possible segona onada de l’epidèmia a la tardor i el perill de contagi que impliquen els actes multitudinaris i festius.
 
Aquesta decisió respon a una prioritat: la protecció de la salut i seguretat de les persones. L’organització d’esdeveniments massius no és convenient fins que es trobi una vacuna o un tractament que garanteixi la participació segura dels ciutadans i de les ciutadanes. Així mateix, el Govern municipal sempre ha apostat per una Festa Major oberta a tothom i adreçada a persones de totes les edats i de tots els col·lectius, i no es considera adient un model de festa més restrictiu que limiti la participació lliure de tota la ciutadania.

 
La suspensió de la Festa Major es fa extensiva a les activitats següents:
 
·         L’ús d’equipaments públics (oberts i/o tancats) per a la realització d’activitats fora de la seva finalitat principal o de les entitats socials que hi facin activitats autoritzades.
 
·         L’ús de la via pública per al desenvolupament d’actes que puguin afavorir aglomeracions de persones o situacions de contagi. Només s’autoritzaran aquells en els quals el promotor faci un projecte de tancament del recinte amb control expressat de la capacitat  i de les mesures de seguretat vigents i en les quals el promotor mateix sigui responsable directe del seu compliment, a banda de complir els requisits necessaris per ocupació de via pública i llicència d’activitats.
 
L’Ajuntament no descarta la realització d'algun acte puntual durant el trimestre octubre-desembre si la situació de pandèmia ha remès i les condicions de salut i seguretat ho permeten. 

Afegeix el teu comentari