Registrat al Diari de Badalona

Sant Adrià recolza els treballadors de Schott Ibèrica contra el tancament de la planta local

Redacció - 27/05/2014
Foto: Schott

Els grups municipals del consistori adrianenc van presentar ahir en el ple una moció per solidaritzar-se amb els treballadors i treballadores del grup Schott Ibèrica i donar-los suport en la defensa dels seus llocs de feina.
 
L’empresa, ubicada a Sant Adrià, ha posat en marxa un procés de deslocalització que implicarà el tancament de la línia de producció a la ciutat i el seu trasllat a la planta de Mitterteich (Alemanya). Aquesta decisió afectarà a 112 treballadors, 20 d’ells de Sant Adrià de Besòs i més del 50% majors de 45 anys.
 
Schott ibèrica és una reconeguda empresa de fabricació i venda de vidre tècnic, plaques d’inducció, dispositius electrònics i d’il.luminació. Els inicis d’aquesta empresa que neix a Alemanya, daten de 1884. L’any 1978 Schott adquireix  l’empresa Atevi (aplicacions tècniques de vidre) que va ser constituïda a Sant Adrià l’any 1953. L’actual Schott Ibèrica S.A és fruit de la fusió de Schott Ibèrica (oficina de vendes) i Schott Atevi S.A, i els seus productes són un referent nacional i internacional. Schott Ibèrica és doncs una empresa rellevant dintre del patrimoni industrial de la ciutat de la comarca del Barcelonès i és molt important econòmicament en el territori.
 
 En la moció, els grups municipals mostren la seva disconformitat amb el trasllat de la producció que a Sant Adrià té un bon nivell de rendibilitat. A dia d’avui, asseguren les forces polítiques, el grup ha tingut un benefici del 20% per sobre de la previsió, i l’àrea de farmàcia, a la que pertanyen les instal.lacions de Sant Adrià de Besòs, representa més del 55% dels beneficis de tot el grup integrat per sis àrees de negoci. A més a més el cost total per fer-la viable és inferior a les despeses per posar al dia la planta de Mitterteich.
 
També es manifesta que els raonaments de l’empresa no tenen ni fonament econòmic ni organitzatiu, i es tracta només d’una reforma laboral amb un alt cost social pels treballadors i les seves famílies.
 
En el document s’ expressa la solidaritat amb les persones afectades i se sol.licita a Schott Ibèrica:
 

  • Que reconsideri el procés de tancament  tant per la situació real de l’empresa com per la seva importància en el context empresarial del territori

 

  • Que en el procés de negociació es tingui en compte la situació dels treballadors i treballadores per a trobar fórmules que donin sortida a les diferents realitats familiars i socials amb les millors condicions econòmiques possibles

 

  • Fer un manifest conjunt amb el Comité d’empresa de Schott Ibèrica de Sant Adrià de Besòs, per donar suport als treballadors i treballadores

 

  • Oferir-los el suport tècnic municipal necessari quant a necessitats formatives o d’orientació i també els mitjans materials i espais municipals per a qualsevol necessitat col.lectiva que demanin els treballadors afectats pel conflicte.

 

  • Proposar als ajuntaments de la comarca del Barcelonès que s’afegeixin a la moció

 

  • Sol.licitar al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya que sigui sensible i conseqüent davant de la possibilitat de presentació d’un ERE per part de l’empresa, i que tingui com a prioritat la defensa dels treballadors i treballadores

 

Afegeix el teu comentari