Registrat al Diari de Badalona

Sant Adrià en lluita per millorar la qualitat de l’aire

Ángela Vázquez -01/11/2019

 

El municipi desenvoluparà la Zona de Baixes Emissions a partir del 2020
 
Aquest Diari ja va avançar al mes de setembre la presència de l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, en la presentació de la proposta d’ordenança de l’Ajuntament de Barcelona de la Zona de Baixes Emissions a l’àmbit Rondes de Barcelona. Una mesura que suposa un àrea afectada de més de 95 km2 on es restringeix la circulació dels vehiclés més contaminants amb l’objectiu de protegir l’atmosfera, la salut de les persones i el medi ambient. Una zona extensa, ja que compta amb la suma dels termes municipals de Barcelona (excepte Zona Franca i els barris de Vallvidrera, Tibidabo i les Planes), Hospitalet de Llobregat i part dels municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i ara també Sant Adrià de Besòs.
 
“Al 2017 es va començar a veure que hi havien unes emissions molt altes de contaminació del motor dels cotxes. A partir d’aquí, es van començar a col·locar cartells, treballant en la línia que al 2020 ja entraria en vigor la Zona de Baixes Emissions”, explica a aquest Diari la Ruth Soto, presidenta de l’Àrea de Territori Sostenible i regidora delegada de Promoció de la ciutat a l’Ajuntament de Sant Adrià. “No volem fer que tots els veïns i veïnes es canvïin els cotxes. A partir del gener de l’any vinent hi haurà un temps d’avís i atenció al veí i, a partir d’abril, els cotxes que no estiguin identificats amb l’adhesiu corresponent, tindran una sanció”, aclara la regidora del Partit Socialista.
 
A qui afecten aquestes restriccions?
 
A partir de l’1 de gener de 2020, a l’àmbit de la ZBE Rondes de Barcelona no hi podran circular els vehicles més contaminants, és a dir, els que no els correspon l’etiqueta ambiental de la DGT (Zero, Eco, C i B). Concretament, els vehicles afectats seran els cotxes de benzina matriculats abans del 2000 i els dièsel anteriors al 2005 o 2006, les furgonetes matriculades abans de l’1 d’octubre de 1994 i les motos i els ciclomotors matriculats abans del 2003.
 
Els vehicles d’emergències (policia, bombers i ambulàncies), vehicles de persones amb mobilitat reduïda i serveis essencials podran circular per la Zona de Baixes Emissions independentment de la seva etiqueta de la DGT.
 
La circulació per la Ronda de Dalt i la Litoral, però, serà lliure de restriccions. El que no està permès, pels vehicles més contaminants, és prendre una sortida i moure’s pels carrers de la ciutat inclosos dins la ZBE. Els vehicles que ho facin, podran rebre sancions segons l'incompliment que es produeixi i la seva categoria. Així, serà una infracció lleu, castigada amb una multa de 200 a 499 euros, l'incompliment de no circular per la ZBE dels vehicles més contaminants de les categories L (motos, ciclomotors i vehicles lleugers de 3 o 4 rodes), N1 (vehicle de transport de mercaderies que no superi les 3,5 tones) i M1 (vehicle de transport de passatgers amb un màxim de 8 seients més el del conductor).
 
Les infraccions greus, que poden comportar sancions de 500 a 999 euros, seran per l'incompliment de la prohibició anterior per a la resta de vehicles pesants de mercaderies o passatgers (categories N2, N3, M2 i M3). També es considerarà greu l'incompliment de la prohibició de circular quan s'hagi declarat episodi de contaminació per als vehicles de categories L, M1 i N1.
 
Si els que incompleixen la prohibició durant aquests episodis són vehicles de les categories N2, N3, M2 i M3, la infracció es considerarà molt greu, amb una multa de 1.000 a 1.803 euros.
 
La Ruth Soto assegura que, paral·lelament, ja s’està treballant en altres mesures que complementin aquesta restricció del trànsit a Sant Adrià, com la de reduir el temps d’espera del transport públic. Insisteix, a més, en què el motiu d’aquesta ordenança és només per motius mediambientals. “Si no ens haguéssim afegit, hauríem estat l’aparcament públic gratuït de la resta de cotxes del Maresme que vindrien aquí a aparcar”.
 
Ordenança aprovada al Ple Ordinari d’octubre
 
El passat dilluns va tenir lloc la sessió ordinària del Ple Municipal del mes d’octubre on es va aprovar aquesta ordenança relativa a la restricció de trànsit per motius ambientals, que era el següent pas per tirar endavant aquest projecte de cara al 2020. Prèviament es va realitzar una consulta pública que la ciutadania adrianenca va poder respondre fins l’11 d’octubre, però que no va tenir la participació esperada i, a més, va tenir uns resultats negatius: el 51,5% dels participants van manifestar que no els hi semblava adequada la restricció a vehicles. Argument que va ser esgrimit en aquesta darrera sessió plenària per part d’alguns grups municipals que posaven de manifest la poca informació que, aparentment, els regidors i regidores de l’Ajuntament i el veïnat en general van rebre sobre aquesta mesura. “De 34.000 habitants aproximats que té Sant Adrià, només han respost a aquesta enquesta 204. És interessant, per tant, que la ciutadania tingui tota la informació i que es faci una major difusió”, deia Isabel Marcuello, representant del grup municipal MES. Rubèn Arenas, d’ERC, reforçava aquest desconeixement reclamant al Govern Municipal que “podrien haver-nos enviat l’ordenança abans” i posant de manifest la importància de l’opinió de la ciutadania: “algunes persones han proposat altres mesures ambientals com el tancament de TERSA o la pacificació alguns dies de l’Avinguda Catalunya i això s’hauria d’implementar”.
 
Irene Aldabert, líder de SAeC, per altra banda, argumentava el seu vot dient que “serà favorable, però nosaltres desconfiem perquè no s’hauria de focalitzar només en els cotxes, sinò que hauríem de parlar també de TERSA”. Aquesta empresa, que gestiona el crematori que es va començar a instal·lar a la riba del riu Besòs ja fa més d’1 any, és la culpable de molta d’aquesta contaminació de l’aire, segons alguns grups municipals del consistori adrianenc i diversos col·lectius que també van fer acte de presència en aquest Ple Ordinari amb pancartes que resaven “STOP crematori” o “TERSA, 1 any de denúncies, 0 acció”.
 
Finalment, l’ordenança va ser aprovada amb els vots a favor de MES, SAeC, Movem Sant Adrià en Comú i PSC. Ciutadans no va ser favorable i ERC es va abstenir.
 
S’espera, per tant, que aquesta iniciativa faci que uns 50.000 vehicles al dia (dels més contaminants) deixin de circular per la Zona de Baixes Emissions, i que en 4 anys aquesta reducció sigui d’uns 125.000 vehicles.
 
 

Afegeix el teu comentari