Registrat al Diari de Badalona

Sant Adrià dóna suport a la celebració del 28 de juny, Dia internacional de l’orgull LGTBIQ+

Redacció - 27/06/2020

 
Un any més l’Ajuntament de Sant Adrià se suma a la commemoració del 28 de juny per recordar  els disturbis de Stonevall que es van produir l’any 1969 a New York (EEUU). Uns fets que es consideren l’inici del moviment per l’alliberament de les persones del col·lectiu LGBTIQ+. Aquesta data té un caire festiu però sobretot reivindicatiu: que cap persona se senti discriminada per  l’orientació sexo-afectiva, la identitat sexual o el rol de gènere. Enguany, amb motiu de la situació sanitària, totes les campanyes i activitats de sensibilització es duran a terme a travès de les xarxes socials.
 
Què signifiquen les sigles LGTBIQ+?
 

  • L- Lesbiana. Dones que se senten atretes per altres dones
  • G-Gay. Home que se sent atret per altres homes
  • T-Trans. Terme “paraigües” que inclou a totes les persones que tenen una identitat sexual diferent a la que se’ls va assignar quan van néixer  i/o  una expressió de gènere diferent de les expectatives culturals basades en el sexe amb el que van néixer: Inclou persones transexuals, transgènere, amb expressions de gènere divers, etc...
  • B-Bisexual. Persona que pot sentir atracció per persones del seu sexe i de l’altre
  • I-intersexual. Persona que neix amb característiques sexuals d’ambdós sexes.
  • Q-Queer.Persona que no s’identifica ni com a home ni com a dona, sino com una categoria a part.
  • +-Fa referència a un ampli ventall de minories del col·lectiu: asexuals, pansexuals, polisexuals, etc...

 
Hi ha tantes opcions com persones i totes han de ser respectades. Aquesta commemoració ens ha d’ajudar a avançar cap a una societat respectuosa i diversa on totes les persones es puguin mostrar tal com son i desitgen, sense por i amb la plena acceptació dels seus drets.
 
La Federació Estatal de Lesbianess, Gays, Trans i Bisexuals (FELGTB) i COGAM, Colectivo LGTB+ convocarà la manifestació estatal el 4 de juliol a les 19 h de manera virtual i sota el lema “Sororitat i  feminisme per TRANSformar. ¡Dones  lesbianes, trans, bisexuals en acció! ¡Per les más vulnerables!”  A més a més, la Federació impulsa la campanya: "L'Orgull als balcons".
 
Més informació: Per a orientació i informació us podeu adreçar al CIOD (Centre d'Informació i Orientació de la Dona) - c. Les escoles, 10 baixos -T. 93 462 11 21 - infodonaciod@sant-adria.net
 
 

Afegeix el teu comentari