Registrat al Diari de Badalona

Policia Nacional requisa documentació de Mossos a la incineradora del Besòs

Jordi Ribalaygue - 27/10/2017
Foto: J. Ribalaygue

La Policia Nacional ha requisat documentació dels Mossos d’Esquadra aquest migdia a la planta de tractament de residus de Tersa, entre el barri de La Mina i el port del Fòrum. Un fort desplegament d’agents del cos de l’Estat ha controlat l’accés a les intal·lacions i ha impedit durant un parell d’hores que els documents es cremessin a la incineradora fins que han obtingut l’ordre judicial per procedir a incautar-la cap a les 13.00 hores.
 
La Policia Nacional sospita que, entre els papers que s’anaven a destruir, podria haver informació relacionada amb el referèndum de l’1 d’octubre, que va acabar celebrant-se tot i que va ser suspès pel Tribunal Constitucional. Per la seva banda, la policia de la Generalitat ha informat que la major part del material confiscat és “documentació administrativa relacionada amb membres dels Mossos d’Esquadra, però també hi ha informes policials i documentació diversa”.
 
Els Mossos han explicat que la destrucció de documents en paper a la nau de Sant Adrià és una pràctica “habitual” i que “es realitza periòdicament amb autorització” de la Direcció General de Policia del Govern català després d’haver estat informatitzada. El cos de la Generalitat assegura que avui es tractava d’una d’aquestes tasques rutinàries i, a l’arribar a la incineradora, s’han topat amb agents de Policia Nacional, que han instat els Mossos a què els lliuressin el material. En aquell moment, un comandant de Mossos ha intervingut per advertir que només els hi cedirien si una autoritat judicial els ho requeria.
 
Finalment, la Policia Nacional ha demanat autorització a l’Audiència Nacional per actuar. A l’espera de l’ordre, una quinzena d’agents i diversos furgons han custodiat l’entrada de la planta, mentre camions de gran tonelatge seguien passant-hi per abocar escombraries. Passat el migdia i ja amb l’ordre a la mà, agents encaputxats han tret diverses caixes d’una furgoneta blanca que havia quedat interceptada a l’interior de les instal·lacions de Tersa i se les han dut en diferents vehicles de la Policia Nacional. 

Comentaris
S'ha d-e-m-o-s-t-r-a-t que aquesta incineradora provoca càncer per les dioxines. És una vergonya que romangui oberta.
+1
+6
-1

Pàgines

Afegeix el teu comentari