Registrat al Diari de Badalona

L'etern somriure dels polítics

Dijous, Maig 2, 2013

En un recent article, el periodista Marc Álvaro es mostra indignat davant la actitud d’algun Ministre, que sembla que es prengui a broma les dificultats de la gent. Pot ser certa la apreciació del periodista, com també pot ser simplement ignorància: no saben expressar-se d’altra manera. En la línia d'analitzar l’actitud del ministres (que podríem fer extensiva a algun conseller), personalment m’irrita l’etern somriure que llueix la cara dels nostres politics.- Somriure que, alguna vegada, no s’esborra ni quan han d’anunciar retallades que afecten greument el salari de milers de ciutadans, o la vida diària de milers de futurs aturats.

Seria important que psicòlegs socials ens expliquessin aquesta eterna mueca facial, que no sempre deu estar d’acord amb lo que pensa el comunicant.- Ens preguntem : és un auto concepte de defensa interior ? es que els seus assessors els recomanen que el somriure reforça els seu argumentari, que dona impressió de que tenen tota la raó del mon, justificant les seves decisions ?

També podria ser un acord unitari del nostre mon polític: si a mes posen cara seria o trista, la moral ciutadana se n’aniria encara mes de corcoll. Seria una explicació raonable, però ens ho haurien de dir i pot ser els entendríem. O no?

Afegeix el teu comentari