Registrat al Diari de Badalona

La generació de residus es redueix notablement a Sant Adrià de Besòs

Ángela Vázquez - 17/04/2020

 
La generació de residus registrada en l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) durant les primeres quatre setmanes de confinament ha caigut un 24% respecte al període immediatament anterior, i ha aconseguit el seu nivell més baix en 30 anys.

En un comunicat, l'ens ha assenyalat que els dos motius principals d'aquesta disminució "ràpida i sense precedents" han estat el tancament de les activitats comercials, tant del sector serveis com unes altres no essencials, i el confinament de la població, que ha reduït la mobilitat i ha canviat els patrons de consum.
 
 
Els municipis on la reducció ha estat més notable són els que reben més turistes i treballadors, com Barcelona, o més estudiants, com Cerdanyola del Vallès, Castelldefels, o Sant Adrià de Besòs.
 

No obstant això, la taxa de recollida selectiva s'ha mantingut estable en el 38% malgrat la inactivitat comercial, per la qual cosa el vicepresident d'Ecologia del AMB, Eloi Badia, ha assenyala en la nota: "Continuem tenint el gran repte d'augmentar la recollida selectiva i millorar els hàbits de reciclatge, preveiem que així serà amb el desplegament dels sistemes individualitzats de recollida".

Afegeix el teu comentari