Registrat al Diari de Badalona

La dona assassinada havia denunciat la seva parella a la comissaria de La Mina

Jordi Ribalaygue - 27/12/2017
Minut de silenci / J. Ribalaygue

Kenia, la dona assassinada per la seva parella el dia de Nadal i trobada morta a prop de les vies de tren de La Mina, havia presentat denúncies contra el seu agressor, Carlos S. T. (conegut amb el sobrenom d’‘El Pupai’), a la comissaria de Mossos d’Esquadra del barri. Ho ha explicat la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Filo Cañete, després del minut de silenci en condemna contra la violència masclista i en homenatge a la víctima davant de la Casa de la Vila, on s’han congregat unes 70 persones, inclosos membres dels diferents grups municipals i entitats de la ciutat. L’Ajuntament ha declarat dies de dol el 26, el 27 i el 28 de desembre.
La regidora ha explicat als mitjans de comunicació que el Centre d’Informació i Orientació de la Dona (CIOD) de Sant Adrià no tenia coneixement dels presumptes maltractaments, pels quals la dona hauria presentat dues denúncies contra el seu company en les darreres sis setmanes però de les quals va desistir, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La dona assassinada, de 30 anys, no havia acudit als serveis socials de Sant Adrià. Cañete ha afegit que, segons la informació que els Mossos han trasmès al Consistori, la parella estava empadronada a Badalona.
Segons ha dit Cañete, el sospitós (de 34 anys) es trobava passant el Nadal a La Mina, on és conegut i on viu la seva família. Altres fonts apunten que el suposat homicida seguia vivint al barri, a una escala del carrer Llevant on els Mossos el van detenir a la mitjanit ente el dia de Nadal i el de Sant Esteve.  
L’Ajuntament ha demanat a la població que prengui consciència sobre el patiment de les dones que reben agressions de caràcter masclista i ha demanat que, davant d’indicis de possibles casos de violència, avisin als cossos policials o a les autoritats. Alguns veïns han admès que havien escoltat discutir amb freqüència a la víctima i el detingut a La Mina.
Cañete ha afirmat que sent “frustració” davant de l’homicidi, que eleva a 48 la xifra les dones mortes a Espanya a mans de les seves parelles al llarg de 2017, vuit d’elles a Catalunya. “Tot i els esforços i les polítiques que posem en marxa per a la igualtat, de cara a l’apoderament de la dona, els acompanyaments, l’assessorament i el suport que es dona en el dia a dia o les campanyes de sensibilització amb què intentem erradicar aquesta gran xacra, sembla que no hi ha prou”, ha reflexionat la regidora. L’Ajuntament tornarà a fer una declaració de condemna en el dos plens previstos per aquest dijous.

Afegeix el teu comentari