Registrat al Diari de Badalona

La biblioteca de La Mina crea un espai on els nens aprenen a llegir amb voluntaris

Redacció - 14/04/2014
Foto: Font de la Mina

La Biblioteca Font de la Mina va signar, la passada setmana, el conveni entre Formació i Treball, la Fundació Jaume Bofill i l’Ajuntament de Sant Adrià per consolidar el projecte Lecxit. Es tracta d’una iniciativa que l’equipament municipal acull des de gener i té per objectiu millorar la comprensió lectora dels infants. L’activitat principal consisteix en un espai de lectura setmanal a la biblioteca on alumnes de les escoles del barri entre els 7 i els 10 anys comparteixen amb voluntaris/es moments de conversa i de lectura que els ajuden a fonamentar els seus aprenentatges i a incrementar les seves competències lectores.
 
Lecxit és un projecte de la Fundació Jaume Bofill, que s’encarrega de prestar el suport i la formació dels voluntaris. Formació i Treball fa la recerca dels voluntaris i l’assegurança i les escoles del barri seleccionen els nens amb més necessitat de millorar els seus coneixements.
 
Actualment són set els voluntaris i nou els nens que hi participen a la biblioteca, tres voluntaris més que van al IES Fòrum i un altre a l’Escola Mediterrània per llegir amb alumnes. A partir d’octubre, la biblioteca Sant Adrià també s’incorporarà al projecte.
 
 

Afegeix el teu comentari