Registrat al Diari de Badalona

ERC demana accelerar la dignificació del Camp de la Bota

Jordi Ribalaygue - 19/02/2018
Memorial del Camp de la Bota / J. Ribalaygue

Esquerra Republicana ha instat a accelerar la creació d’un espai d’homenatge als 1.700 afusellats pel franquisme al que queda del Camp de la Bota, tal i com l’Ajuntament es va comprometre fa un any aprovant una moció del partit. El passat cap de setmana, ERC va tornar al terreny adjacent a l’aparcament del centre de Decathlon, al Port del Fòrum, per reivindicar que l’actual placa i el panell en un terreny embarrat siguin substituïts per un monument de referència en el record de les víctimes de la dictadura.
 
La resolució aprovada al Consistori no ha tingut fins ara efecte, com demostra l’aspecte abandonat del terreny on es troben els dos vestigis que informen sobre els assassinats comesos després d’acabar la Guerra Civil el 1939. “No s’ha avançat tant com s’hauria d’haver fet”, considera el grup municipal d’ERC, que titlla de “vergonyós” l’estat del solar.
 
Els republicans expliquen que hi ha hagut “contactes preliminars” entre l’Ajuntament, la Generalitat i el Memorial Democràtic per precisar la fórmula i la ubicació pel nou espai de record. Cal tenir en compte que a l’entorn on hi ha el panell sobre els represaliats es preveu construir un hotel i es desconeix on era amb exactitud el parapet d'afusellament.
 
“Anem en la bona direcció, però esperem que es materialitzi”, diu ERC, que preveu repetir l’acte cada any per reclamar que el Camp de la Bota es dignifiqui.

Afegeix el teu comentari