Registrat al Diari de Badalona

El Ple aprova que Joan Llandrich doni nom al renovat Passeig de la Rambleta

Manel Expósito - 30/11/2018
Foto: arxiu
L’alma mater del Sant Gabriel formarà part d’un dels indrets referencials de la ciutat

L’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, ja va avançar al Diari de Sant Adrià la proposta -traslladada per part del Sant Gabriel al Consistori - d’homenatjar la memòria de Joan Llandrich amb un carrer o una plaça. Després de presentar-se aquesta idea al ple, i aprovar-se, l’alma mater del club de futbol adrianenc donarà nom al remodelat Passeig de la Rambleta. Una Rambleta que amplia l’espai per als vianants i amb un passeig que permetrà la recuperació i ampliació de l’espai, amb zones de trobada i de passeig que connectarà la ciutat i els carrers transversals amb el riu i incorporarà un carril bici en calçada.

Un cop rehabilitada, la Rambleta disposarà de 85 places per a vehicles, la vorera tindrà una amplitud de 7,60 metres i la desaparició del carril direcció Marina Besòs.

La intenció implica dissenyar zones per a vehicles en sistema de semi-bateria en punts del nou espai central del passeig, que es modificarà per complet. A més a més, es pensa traslladar alguns dels arbres de la zona central a altres punts de la ciutat i reaprofitar-ne una part en la nova Rambleta. També es projecta renovar el mobiliari urbà, instal·lar bancs al mirador sobre el parc fluvial, ampliar voreres, segregar el carril bici per ubicar-ho a peu de calçada i establir passos de zebra elevats per tal de reduir la velocitat dels vehicles i facilitar el creuament als vianants cap a la zona ajardinada que s’habilitaria a la banda que dóna al Besòs i que es traça com “una continuïtat amb el Parc de la Ribera”, afirma la regidora de Territori, Ruth Soto.

La reforma es valora en més de 1,5 milions d’euros i es finançarà amb fons que l’Àrea Metropolitana de Barcelona transfereix als municipis. Serà la mateixa AMB qui adjudicarà la construcció, després que les línies mestres de la remodelació hagin estat supervisades amb l’Ajuntament, amb propostes ciutadanes. D’ací a poc temps es tancarà el procés de licitació i s’adjudicarà a l’empresa que guanyi el concurs. A partir del mes de gener haurien de començar les obres i duraran entre 8 i 9 mesos.

Afegeix el teu comentari